GEWEEST- Ardennen Bivak 31-05-2016/ 03-06-2016

Wat we dachten:   Een Wandeltocht door de Belgische Ardennen.

Met overnachtingen in het “wild”

Dinsdag 31 mei tot en met Vrijdag 3 juni

Vanuit Arnhem pakken we dinsdagochtend de trein richting Belgische Ardennen en zoeken daar een mooi station op een afstand van 40 / 50 km van Spa en gaan dan rustig in drie dagen waggelen naar Spa. En daar pakken we in de loop van de middag weer de trein terug naar Arnhem.

Bedenk dat je rond de 120 euro kwijt bent aan reiskosten en eten/ drinken. (Dus je hebt nog even om te sparen)
Je krijgt te maken met 3 overnachtingen in het “wild”. Zorg dat je een goede rugzak hebt een fijne slaapzak en minimaal een zeiltje zodat je droog kunt liggen wanneer het regent. (kijk even bij de paklijst wat je nog meer nodig hebt).

  • Je gaat mee op eigen Risico.
  • Je bent minimaal 18 jaar oud
  • Alles wat je mee neemt draag je zelf.

Wil je mee? Heb je (veel meer) informatie nodig? Jasper@Zombiesquad.nl


Wat we kregen: Een overnachting in de Mergelgrotten van Maastricht!

De dinsdagochtend verliep vlekkeloos. Na iedereen gevonden te hebben in de stationshal (we waren maar met zijn drieën, dus dat ging redelijk vlot) nog een laatste kopje koffie gedronken. Onze rugtassen moeten verplaatsen op last van het personeel van de koffiecorner. Dit omdat de politie of andere mensen er een terroristische bomaanslag in zouden kunnen herkennen.

De treinreis verliep verder voorspoedig. Tot we in Maastricht aankwamen. Het personeel van de Belgische spoorwegen had besloten te staken. Maastricht zou dus het eindpunt worden van de heenreis. We besloten om bij de lokale VVV een goede wandelkaart van het gebied te kopen om zo een nieuwe route uit te zetten. Over de Sint Pieterberg een stukje richting het zuiden lopen leek ons een mooi plan. Bij de grens de Maas over en dan weer richting het noorden.

Bij de steengroeve (net na de Sint Pieter) kwamen we twee zonderlinge heren tegen, die met twee kleine pocketcamera’s een mammoet aan het fotograferen waren. De mammoet was een overblijfsel van een oud museum welke aan de voet van de groeve zou hebben gestaan maar door de uitbreiding van de werkzaamheden bij de mijn was het museum gesloopt. De mammoet was echter blijven staan, maar nu verscholen tussen de bomen en het struikgewas liet hij zich nog maar zelden zien. Wij hebben hem in ieder geval niet gezien. De heren wisten ons ook nog een mooie plek aan te wijzen waar wij zouden kunnen overnachten. Het was wel een eindje lopen en vooral heel veel hekjes en paadjes links laten liggen om dan uiteindelijk bij een verlaten mergelgroeve te komen die door de lokale hangjeugd als rovershol werd gebruikt.

Geen jeugd gezien en al helemaal geen rovers, wel een aantal mountainbikers die zeer lomp van de best wel steile berghellingen af kwamen stuiteren. Dat was buiten de grot, binnen was het donker en stil. Zo donker en stil had ik het nog nooit ergens mogen ervaren. En er slapen was een hele ervaring.

Dit was dag 1.